Sunday, October 16, 2022

Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa osallistui oheiseen: Linkedinissä mielenkiintoinen keskustelunavaus työllisyydestä vs työttömyydestä, mihin osallistuin oheisilla kommenteilla eri tahoille oheisen otsakkeen alla

Eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa saunasta puheenvuoro Seppo Lehto Saunotaan tarpeen mukaan myös sanallisesti ;)

Somessa on erilaisia mahdollisuuksia julkiseen keskusteluun

Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa osallistui oheiseen työllisyys vs työttömyyskeskusteluun. Ohessa kommenttaja aiheesta sekä eräs blogini johon voi myös kommentoida rakentavasti. Kiitos.Keskusteluja Linkedinistä missä latasin oheisia kommenttaja 16.10.2022
Linkedinissä mielenkiintoinen keskustelunavaus työllisyydestä vs työttömyydestä, mihin osallistuin oheisilla kommenteilla eri tahoille oheisen otsakkeen alla:

Suomea vaivaa työvoimapula ja suuri työttömyys. Vaikka ongelma on monisyinen ja osa työttömistä kuuluisi sairaseläkkeelle niin voisiko ongelma olla myös siinä, ettei pula-alojen työllä tule toimeen?

Teemu Huhta 🇫🇮 taholle kommentoin: Mitään ei tehdä sille että sieltä  järvestä pääsisi veneeseen. Ulosoton liian pieni suojaosuus tekee pienipalkkaisen työn kannattamattomaksi. Se on totinen tosi mikä ohitetaan jatkuvasti. Yhtä hyvin voi jäädä, kuten moni tekee roikkumaan asumistuen ymv varaan, kun lopputulos on sama laskennallisesti ja voi ajan käyttää lasten harrastusten parissa.
-------------
Teemu Huhta 🇫🇮 Ymmärtäminen on ykkösasia, jollei ymmärretä suomalaisten työn kannattavuuden logiikkaa, niin kuinka tavallinen turvenuija ymmärtää tarvetta ulkomaalaiselle työvoimalle? ;)  
-------------

Tilastot ovat yhtä monasti yhtä luetettavia kuin tulkinnat niistä. Tilastojen mukaan turvallisin paikka missä oli vähiten kuolemia maailmansotien aikaan oli lyhtypylväs. Tämä kävi ilmi tilastotieteen peruskurssilla Tampereen yliopistolla 1987. :) Tilastollisesti ihmisen on hyvä olla kun toinen pää pakastimessa ja toinen uunissa. - Tilastoja ei osata yleensä lukea, vaan tulkitaan tarkoitushakuisesti. Joten en puhu vain itsestäni. Fakta on että ammattitaitoisia kirvesmiehiä on tänäkin päivänä jopa 80 vuotiaina töissä eri työmailla, mutta ns. puhtaana käteen periaatteella, kun eläke ei riitä. Tämä on ihan puhdas fakta mihin olen törmännyt omissa hommissani Tampereen talousalueella.

Niin tuossa pitää muistaa että on sellaisia joille työnhaku kannattaa ja on sellaisia joita yritetään saada töihin vaikka ko tapaus kuuluisi sairaseläkkeelle tai ko taholle ei kannata ulosoton takia mennä töihin, kun palkasta ei jää mitään, ulosoton suojaosuus ei takaa toimeentuloa ja tulo vie asumistuen. Yhtälönä 8 t töitä tuottamattomana hommana eli kouraan ei mitään parannusta, eikä iso ulosotto lyhennä euroakaan velkapääomia, vaan enintään meneen ulosottopalkkioihin ja tuomitulle isolle ulosottokorolle. Siinä yhtälö mikä on syytä muistaa. Sen verran isoista määristä puhutaan joita ko asia koskettaa, vaan edelleen väistetään selkeää ongelmaa. Kysyn olisiko aika huomioida? Jotta työ kannattaa.
---------------------------------------

Mielestäni on syytä huomioida oheinen kun tuntuu että julkisessa keskustelussa asia ohitetaan vaikka asiasta on ollut monenlaista keskustelua Kauppalehdessäkin jo 1980-luvun puolessavälinkin: 

Ohessa kommenttini kopiona minkä laitoin Maaritille: Maarit Korhonen Niin tuossa pitää muistaa että on sellaisia joille työnhaku kannattaa ja on sellaisia joita yritetään saada töihin vaikka ko tapaus kuuluisi sairaseläkkeelle tai ko taholle ei kannata ulosoton takia mennä töihin kun palkasta ei jää mitään, ulosoton suojaosuus ei takaa toimeentuloa ja tulo vie asumistuen. Yhtälönä 8 t töitä tuottamattomana hommana eli kouraan ei mitään parannusta, eikä iso ulosotto lyhennä euroakaan velkapääomia, vaan enintään meneen ulosottopalkkioihin ja tuomitulle isolle ulosottokorolle. Siinä yhtälö mikä on syytä muistaa. Sen verran isoista määristä puhutaan joita ko asia koskettaa, vaan edelleen väistetään selkeää ongelmaa. Kysyn olisiko aika huomioida? Jotta työ kannattaa.
------
Kirppisvaatteista keskusteluun kommenttini:
Soile S:lle. Niin olen tietoinen ko mainitsemastasi asiasta. On huono kilpailla kun kaupungin tai siihen likeisesti kytkyssä olevan esim Sarka Tampereella (SDP-kytky ko hallituksessa) on käytössä ilmaisia työvoimahallinnon 10€ korvauksella olevia, jotka saavat sen työkkärirahan. Talvisin näkee kuinka ko sarka paku purkautuu vierastyövoimalla puhdistamaan mm Pyynikin portaiden rappusia lumesta. Siinä ei ole enää vapaasta kilpailusta kyse kun on ko yrityksiä. Itse kirppisasu-terminologiaa käytin kuvaamaan tilannetta että naamioidutaan kelvottomaksi, vaikka sitä ei olisikaan.

Tamperelainen moniosaaja eduskuntavaaliehdokas Lehto Seppo eduskuntaan Pirkanmaalta 2023 kuva 4.10.2022 Kremlin toilet


-----------------
------------------------------

No comments:

Post a Comment